HTML

Ganyékupac

Minden napra egy kupac "ganyé". Ami ott van a házunk mellett, aminek szagával/látványával együtt kell élnünk - és amit szeretnénk eltakarítani. De nem megy. Maró gondolatok a világ és a társadalom fonákságairól.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Gáz van! Gáz nincs?

2009.01.09. 09:59 ATP

A fene egye meg, hogy sosem tudunk értelmesen választani: EU tagország létünkre még mindig él az a zsigeri elvtársi kötődés, amely a nagy tesvéri Szovje.. akarom mondani Oroszországhoz köt, sőt, bilincsel minket és amely nélkül elképzelhetetlen a közép-kelet európai létezés.

A nagy orosz medve vagy a sunyi ukrán most csavart egyet a gázcsapon, mi pedig lehet, hogy didergünk majd. A kormányon lévű okostojás nagy mellénnyel jelenti ki: "a következő időszakra van elegendő gáz"... Az ókori vicc jut eszembe:

- Kovács bácsi, rossz hírem van, nincs már vissza csak 10...

- Doktor úr, de micsoda, nap, hónap év?

- 9, 8 ,7, 6....

Tehát a kérdés maradt: egy hétig húzzuk ki gáz nélkül vagy egy hónapig.

A fejesek szerint van gáz, csak, öööö, izé, nem tudjuk kitermelni a tárolóból...

Vagyis virágnyelven: lópikula van, nem gáz...

A másik oldalról viszont ideje lenni magunkba nézni: kell-e nekünk nyitott ablaknál aludni télen a 40 fokos panellakásokban, kell-e gatyában/bugyiban ücsörögni a jól fűtött nappaliban a termosztátot természetellenesen kifacsarva? Nem lenne elég a 19 fok plussz egy vastagabb pulóver?...

Eleink fával/szénnel/olajjal tüzeltek és ismerték azt a szót, amelynek mai ismeretlensége gyilkos a lelkünkre és a pénztárcánkra nézve is: "elég"... Az eltunyultságunk olyan ijesztő mértékű, hogy csak ennyi erőnk maradt: már a termosztát is távirányítású.

Vesszen a férgese! Most majd elválik ki tartozik a fagytűrő emberfajtához...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ganyekupac.blog.hu/api/trackback/id/tr2865577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása